زنجیر صنعتی چیست؟
زنجیر صنعتی یک قطعه در صنعت است که از اتصال قطعات کوچک زنجیر به یکدیگر تولید می شود. این قطعات به وسیله پین به هم وصل می شوند. زنجیر های صنعتی هنگامی که با چرخ همگام خود درگیر شوند نیرو را به چرخ دنده دیگر منتقل می کنند.
این زنجیرها می توانند به تنهایی عامل حرکت بوده و یا درحالتی عامل به حرکت در آوردن ابزاری دیگر باشند. زنجیرهای صنعتی با توجه به اندازه و گام دارای قدرت کششی بالا و به صورت کنترل شده و بدون خلاصی هستند.
انواع زنجیر های صنعتی
زنجیرهای صنعتی مانند سایر تجهیزات صنعتی دارای جدول استاندارد های مخصوص به خود هستند و باید با توجه به آن استفاده گردند. در غیر این صورت می تواند منجر به خسارات جانی و مالی شود. لازم است قبل از خرید اول از کاربرد مورد نظرمان مطمئن شویم و سپس زنجیر مناسب آن را تهیه کنیم و زنجیر را به صورت ایمن و طبق استاندارد ها مورد استفاده قرار دهیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر برای خرید انواع تسمه نقاله ، بست ، لوازم مرتبط و زنجیرهای صنعتی می توانید به صفحات سایت بازرگانی تسمه باندو مراجعه نمایید. در ادامه به شرح انواع زنجیرهای صنعتی می پردازیم.
انواع زنجیرهای صنعتی از نظر استانداردها
زنجیرهای صنعتی که برای انتقال بار ها عمدتا در نوار نقاله ها استفاده می شوند به طور کلی دارای استانداردهای ANSI و DIN و ISO هستند. دو نوع دسته بندی کلی زیر بر حسب استانداردها برای آن ها وجود دارد:
- زنجیر سری A
این زنجیر ها که آن ها را با نام زنجیر های سری آمریکایی نیز می شناسند، شامل شماره های 30، 40، 50، 60، 80 الی 240 هستند که از یک ردیف تا 6 ردیف و در سه مدل ساده، یک طرف شاخکدار و دو طرف شاخکدار مورد استفاده قرار می گیرند. زنجیر های سری A طبق استانداردهای DIN 8188، ISO 606 یا ANSI نامگذاری می شوند.
- زنجیر سری B
این زنجیر ها که آن ها را با نام زنجیر های سری اروپایی نیز می شناسند، شامل شماره های 08B ،10B ،12B ،16 B الی 72B هستند که از یک ردیف تا 6 ردیف و در سه مدل ساده، یک طرف شاخکدار و دو طرف شاخکدار هستند. سری B طبق استانداردهایDIN 8187، ISO 606 نامگذاری می شوند.
انواع زنجیر های صنعتی از نظر جنس
رایج ترین جنس مورد استفاده در زنجیر صنعتی استیل نگیر و فولاد با کربن کم یا زیاد است. در برخی موارد از تفلون نیز استفاده می شود. برای حفاظت از زنجیر و افزایش طول عمر آن از پوشش های گالوانیزه استفاده می شود. زنجیر صنعتی که برای انتقال بار ها عمدتا در نوار نقاله ها استفاده می شود دارای انواع زیر بر حسب نوع جنس شان هستند:
- زنجیر استیل نگیر
- زنجیر تفلون
- زنجیر ضد آب
- زنجیر باله دار
- نجیر خط هوایی مونوریل
- زنجیر شاخکدار
- زنجیرهای غلطکی
- زنجیر فلی فلور
- زنجیر فلت
- زنجیر سفاله کش
- زنجیر محافظ کابل
- زنجیر پایه بلند
- زنجیر کانوایر
کاربرد زنجیر صنعتی
زنجیرهای صنعتی در عمر ماشین آلات صنعتی تاثیر دارند و با کاهش فشار وارد به دستگاه باعث افزایش طول عمر آن ها میشوند. همچنین برای انتقال قدرت، کشیدن و بلند کردن اجسام می توان از آن ها استفاده کرد. در کشاورزی نیز کشاورزان از دستگاه کامباین استفاده می کنند. به طور کلی زنجیر های صنعتی بیشتر در حوزه های زیر مورد استفاده قرار می گیرند و کاربرد دارند:
- صنعت فولاد و آهن
- صنایع ریخته گری
- صنایع سیمان
- صنایع نفت
- صنعت خودروسازی
- صنایع کشاورزی
- راه سازی
- انبارداری
- سنگبری
- استفاده در وسایل حمل و نقل (لیفتراک، لودر، جرثقیل)
مزایا و معایب زنجیر صنعتی
از جمله مزایای زنجیر های صنعتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- انتقال قدرت و حرکت در فواصل زیاد
- انتقال قدرت و حرکت در چند جهت به طور همزمان
- امکان استفاده از زنجیر های صنعتی در شرایط مختلف محیطی (حرارت زیاد، رطوبت و غیره)
- راندمان و کارایی بالا
- افزایش عمر دستگاه ها
از جمله معایب زنجیر های صنعتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ایجاد سروصدا
- وزن نسبتا زیاد
قیمت زنجیر صنعتی و طریقه انتخاب آن
با توجه به حساسیت ویژه ای که باید هنگام انتخاب و خرید زنجیر صنعتی لحاظ کرد، پیشنهاد می شود هنگام خرید به فاکتور های مهمی چون کیفیت، شرایط ساخت زنجیر، جنس مورد نظر زنجیر،اندازه و ابعاد (شکل ظاهری)، قیمت زنجیر صنعتی و دیگر ویژگی ها توجه کافی را داشته باشید. بازرگانی تسمه باندو نیز یکی از بهترین عرضه کننده های زنجیر های صنعتی است. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مرکز فروش زنجیر صنعتی واقع در خیابان سعدی تماس بگیرید.